Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Smallville

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Smallville on Tue Jun 22, 2010 11:53 pm

His journey, their battle, our futureSerija Smolvil (Smallville) počela se prikazivati 2001. na američkoj televiziji Vorner braders, gde je prikazano pet sezona, a šesta sezona se počela emitovati u jesen 2008. na novoj TV stanici CW (nastaloj spajanjem mreža Vorner braders i Ju-Pi-En (UPN)).
10. sezona, koja je najavljena da će se prikazati 2010-2011 godine, biće ujedno i poslednja sezona.
Osnovna ideja serije je otkrivanju tajni iz života strip-heroja Supermena. Koristeći se strip predloškom stvorena je priča o mladom Supermenu koji tek otkriva svoje moći i svoje poreklo, a sve to je smešteno u moderno doba.
Godine 1989. kiša meteorita je zasula američki gradić Smolvil. Meteoriti su odneli veliki broj života, a njihova radioaktivnost je mnogima dala natprirodne sposobnosti. Džonatan (Džon Šnajder) i Marta (Anet O`Tul) Kent su farmeri iz okoline Smolvila koji nemaju dece. Na dan pada meteorita oni su u kukuruznom polju pronašli dečaka i rešili da ga usvoje. Uz to su našli i čudnu letelicu koju su kasnije sakrili. Uz put su pomogli milioneru Lajonelu Lutoru (Džon Glaver) da spase sina koji je od udara meteorita ostao bez kose. Kao znak zahvalnosti Lutor sređuje papire za usvajanje deteta Kentovih.
Godine 2002. usvojeno dete je već poraslo u srednjoškolca Klarka (Tom Veling) i koji je zaljubljen je u Lanu Lang (Kristin Kruk), a u toj zaljubljenosti ne vidi da se za njegovo srce bori njena najbolja prijateljica Kloi (Alison Mak). Pored svih tinejdžerskih problema Klark mora da sakrije svoje natprirodne sposobnosti, a za koje znaju samo njegovi roditelji, najbolji prijatelj Pit (Sem Džouns III) i prijateljica Kloi. Naime, Klark potiče sa planete Kripton i on je jedini preživeli potomak svoje vrste. On je isti kao svi drugi ljudi, samo što ima natprirodno veliku snagu i može da razvija veliku brzinu, a pri tom je otporan na sve napade. Vremenom njegove moći sazrevaju pa dobija rendgenski vid, može da razvija veliku toplotu iz očiju, može da leti...
Jednog dana Klark uspeva da spasi život Leksu Lutoru (Majkl Rozenbaum), sinu Lajonela Lutora i od tada oni postaju najbolji prijatelji, s tim što je Leksu nejasno kako ga je Klark spasao i vremenom Klark postaje Leksova opsesija. Koristeći svoje moći Klark uspeva da spase veliki broj života i reši misterije Smolvila koje je izazavao pad meteorita. Međutim, Klark mora da se pazi zelenog kriptonita, od koga su bili sačinjeni meteori, a koji je uzrok slabljenja njegovih moći.

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum