Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Sex and the City

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Sex and the City on Wed Jun 23, 2010 12:03 am

Are you ready for more?Seks i grad (engl. Sex and the City) je popularna američka serija emitovana tokom šest sezona na kablovskoj televiziji HBO u periodu od 1998. do 2004. godine.
Radnja serije je smeštena u Njujork, a u glavni likovi su četiri žene: Keri, Samanta, Miranda i Šarlot. Po žanru je svrstana u sitkom, iako ima dramske elemente i serijski tok priče, poput sapunice. Bavila se socijalno relevantnim temama, često sa posebnim osvrtom na položaj žene u društvu kasnih devedesetih godina dvadesetog veka, prikazujući uticaj promene uloge i definicije žene na glavne likove.
Serija je snimana u njujorškom filmskom studiju Silverkap (Silvercup Studios) i na različitim lokacijama na Menhetnu.
Serija je delimično zasnovana na istoimenoj knjizi Kendas Bušnel, sastavljenoj od njenih kolumni u časopisu Njujork Observer (New York Observer). Autorka je često izjavljivala da je Keri Bredšo njen alter-ego i da je zasnovana potpuno na njoj.
Radnja se odnosi na Keri i njene tri najbolje prijateljice. Kendas Bušnel je izjavila da su ti likovi bazirani na njenim prijateljicama koje su najsličnije Samanti i da predstavljaju presek savremenih američkih žena. Serija često prikazuje otvorene diskusije o seksu i ljubavnim vezama, posebno iz ugla neudatih žena bez stalne veze.
Prva sezona serije je bila adaptacija knjige, dok se u ostalim sezonama epizode samostalno razvijaju. Svaka epizoda u prvom i drugom serijalu sadrži kratke intervjue, koje je Keri uradila u toku istraživanja za svoju kolumnu, dok su u ostalim sezonama izbačeni iz serije. Element koji je na početku druge sezone izbačen iz serije je Kerino direktno obraćanje publici.

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum