Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

That '70s Show

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 That '70s Show on Wed Jun 23, 2010 12:37 am

Be Groovy. Be Very Groovy.That '70s show је име популарне телевизијске серија ТВ станице Фокс нетворк, чија је тема животи групе тинејџера у измишљеном месту Поинт Плејс у Висконсину, током касних седамдесетих. Серија је премијерно приказивана на Фокс нетворку од 23. августа 1998 до 18. маја 2006.
Први радни наслов за ову серију је био Teenage Wasteland, пре него што је промењен у That '70s Show. Друга имена која су била разматрана су била: The Kids Are Alright, Feelin' All Right и Reeling in the Years. Веселе седамдесете су једна од најдужих серија емитованих без престанка на Фоксу.
Серија прати живот Ерика Формена (Тофер Грејс) и његових пет пријатеља: Дону Пинциоти (Лора Припон), његову девојку и комшиницу; Стивена Хајда (Дени Мастерсон), бунтовног рокера; Мајкла Келсоа (Ештон Кучер), приглупог нарцисоидног женскароша; Џеки Беркхарт (Мила Кунис), средњошколску навијачицу преокупирану богатством и статусом и Феза (Вилмер Валдерама), будаластог момка страног порекла чија су домовина и право име непознати свима осим њему и чији хормони су ван контроле. Ерик вози караван Виста Крузер из 1969, који му је отац поклонио у првој епизоди.
Остали главни ликови су Ред Форман (Кертвуд Смит), Ериков отац-тиранин и ратни ветеран који је опседнут да од њега направи: ”човека, што он није... ”; његова претерано заштитинички настројена мајка Кити (Дебра Џо Рап), која се налази у сталној журби покушавајући да буде добра мајка и домаћица, док ради као медицинска сестра у локалној болници; Лори Форман (Лиса Робин Кели, од 1998-2001 и 2002-2003 и Кристина Мур 2004-2005), промискуитетна старија сестра која не може да учини ништа лоше у очима свог оца. Серија такође прати и везу Боба и Миџ Пинциоти (Дон Старк, Тања Робертс), Дониних родитеља, који су под утицајем покрета из седамдесетих, што понекад доводи до свађа у њиховој породици. Томи Чонг глуми Леа, власника фотографске радње и бившег хипика.
Серија је добили статус ретроспективе ка деценији пуној политичких догађаја и технолошких проналазака који су обликовали данашњи свет. Веселе седамдесете се вешто дотичу значајних друштвених феномена Америке седамдесетих година: феминизам, нова схватања сексуалности, економских потешкоћа рецесије, растућем неповерењу према америчкој влади међу радницима, употреби дроге и развојем забавне технологије као што су даљински управљач или Понг.
Својствени елементи које укључују Веселе седамдесете су надреалне сцене маштања које илуструју разна замишљања ликова и сцена вртења за 360 степени, позната као Круг. Круг се обично користио да илуструје употребу марихуане у Ериковом подруму. Како они разговарају о тренутној ситуацији, камера се помера по кругу према ономе који прича.
Веселе седамдесете је прерађена од стране британске станице ИТВ као Days Like These користећи скоро дословце исти сценарио уз мање промене због културних разлика. Серија није успела да привуче публику и уклоњена је са програма после 10 емитованих епизода од 13 колико их је снимљено. Последње три епизоде су касније приказане током репризирања серије.
Након неуспеха обраде, ривалска кућа Канал 5 је почела са емитовањем оригиналне серије у ударном термину пре него што ју је померила у 11 сат увече.

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum