Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Beyoncé

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Beyoncé on Thu Jun 24, 2010 2:43 pm

Beyoncé
Ime po rođenju Bijonse Džizel Noul
Nadimak Bijonse, Saša Firs
Datum i mesto rođenja 4. septembar 1981.
Hjuston, Teksas, SAD
ŽanrRitam i bluz, pop, soul, dens, fank
ZanimanjePevačica, tekstopisac, muzički producent, glumica, plesačica, koreograf, model, režiser, filantrop
Instrument Vokali
Vebsajt www.beyonceonline.com
Aktivni period 1995. - današnjica
Vezani članci Destinis Čajld, Lejdi Gaga
Izdavačka kuća Kolumbija rekords
Bijonse Džizel Nouls (engl. Beyoncé Giselle Knowles; 4. septembar, 1981) je američka ritam i bluz pevačica, glumica i plesačica. Muzikom se počela baviti još od detinjstva. Prve veće muzičke uspehe je postigla krajem devedesetih godina dvadesetog veka kao član grupe Destinis Čajld. Sa tim bendom, Nouls je prodala više od 50 miliona kopija albuma da bi kao solo izvođač do sada prodala više od 75 miliona primeraka.
Godine 2003, izašao je njen prvi studijski album „Dangerously in Love“ koji je postao jedan od najuspešnijih albuma te godine. Postigao je veliki komercijalni i kritički uspeh da bi 2004. bio nagrađen sa pet Gremija. Nakon raspada pomenutog benda, sledeće godine nastavlja svoju uspešnu karijeru. Njeno drugo solo izdanje „B'Day“, objavljeno 2006, debitovalo je na prvom mestu mnogih američkih top-lista. Bijonsin treći studijski album, „I Am... Sasha Fierce“, izdat je krajem 2008. godine. Njenih pet singlova su se našli na vrhu američke liste „Bilbord hot 100“ čime je postala jedna od dve pevačice sa najviše takvih singlova u prvoj deceniji 21. veka.
Godine 2001, započela je glumačku karijeru pojavivši se u filmskom mjuziklu „Carmen: A Hip Hopera“. Godine 2006, dobila je glavnu ulogu u filmskoj adaptaciji brodvejskog mjuzikla „Dreamgirls“ iz 1981. Ta joj je uloga donela dve nominacije za Zlatni globus. Pokrenula je i porodičnu modnu liniju, „House of Deréon“, a promovisala je i brendove kao što su Pepsi, Tommy Hilfiger, Armani i L'Oréal. Godine 2009, „Forbs“ je postavio Bijonse na četvrto mesto spiska 100 najmoćnijih i najuticajnijih slavnih ličnosti, na treće mesto muzičara sa najvećim prihodima i na prvo mesto najbolje plaćenih slavnih ličnosti ispod trideset godina sa više od 87 miliona dolara između 2008. i 2009. godine. Godine 2009, američki časopis Bilbord ju je proglasio ženom godine. Udata je za američkog repera Džej-Zija.

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum