Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

The Black Eyed Peas

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 The Black Eyed Peas on Thu Jun 24, 2010 2:57 pm

The Black Eyed Peas
Nadimak Black Eyed Peas, BEP
Mesto Los Anđeles Kalifornija, SAD
Žanr hip-hop, ritam i bluz, elektro
Aktivni period 1995. - danas
Izdavačka kućaInterscope, A&M


Blek Ajd Pis (engl. The Black Eyed Peas) je američki hip-hop bend iz Los Anđelesa. Grupu čine Vil Aj Em (eng. Will.I.Am), Apl De Ap (eng. Apl.De.Ap), Tabu (eng. Taboo) i Fergi (eng. Fergie). Proslavili su se 2003. sa albumom Elephunk koji je od njih preko noći napravio svetske zvezde. Jedanaest muzičara je do sada uspelo da istovremeno drži prvo i drugo mesto na američkoj Bilbord hot 100 listi, a Black Eyed Peas su jedni od njih. Čak 23 nedelje zaredom su njihove pesme vladale tronom hot 100 liste ([url=http://www.billboard.com]Billboard Hot 100[/url).

1998-2001: Behind the Front i Bridging the Gap
______________________________

Prvobitnu postavu benda činili su Vil Aj Em, Apl De Ap, Tabu i soul pevačica Kim Hil, koja je bila prateći vokal na prva dva albuma. Debi album Behind the Front objavljen je 1998. nakon potpisivanja ugovora sa izdavačkom kućom Interscope Records. Drugi album, Bridging the Gap, izdat je tokom 2000. ali se kao i prethodni album loše kotirao na top-listama. U međuvremenu, Kim Hil je napustila grupu.2003-2004: Elephunk
______________________________

Bend je u potrazi za pevačicom ponudio mesto u grupi Nikol Šercinger koja je tada pevala u pop grupi Eden's Crush, ali je ona bila primorana da ih odbije s obzirom da je bila vezana ugovorom za svoj bend. Nikol je kasnije izgradila svetsku karijeru pevajući u popularnom pop bendu Pussycat Dolls. Kao alternativa Nikol pojavila se Stejsi Ferguson, poznatija kao Fergi, koja se 2003. pridružila bendu.
Proizvod njihove saradnje je album objavljen sredinom 2003. godine pod nazivom Elephunk. Vodeći singl sa albuma, „Where Is the Love“ urađen je zajedno sa Džastinom Timberlejkom postajući prvi veliki hit grupe. Pesma je dostigla 8. mesto na Bilbord hot 100 listi, ali se u većini zemalja popela na sam vrh top-lista. U Velikoj Britaniji je bila najprodavaniji singl 2003. godine, dok se u Australiji 6 nedelja zadržala na prvom mestu. Tabu je kasnije u jednom intervjuu izjavio da je Džastinov raskid sa Britni Spirs dosta uticao na snimanje pesme.
Sa albuma se kao drugi singl izdvojila podjednako uspešna pesma „Shut Up“ koja je dostigla prvo mesto u Australiji, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu i mnogim drugim zemljama. Tada je već postalo očigledno da je album veoma uspešno prošao kod publike dostižući zlatni i platinasti tiraž u SAD, UK, Nemačkoj i drugim zemljama.
Treći singl, „Hey Mama“, malo se razlikovao od verzije sa albuma, ali ga to nije sprečilo da uđe u top 5 u Australiji, top 10 u UK, Nemačkoj i još nekim evropskim zemljama, dok je u SAD dostigao 23. poziciju.
Pesma „Let's Get Retarded“ je prerađena postajući četvrti singl sa albuma pod nazivom „Let's Get It Started“. Takođe, pesma je korišćena kao reklamni spot za plejof NBA lige 2004. godine. Singl je u većini zemalja ušao u top 20. U spotu za pesmu se pojavljuje i Karlos Santana. Pesma je grupi donela prvu Gremi nagradu, a nakon toga snimljena je i posbna verzija ove, kao i još nekoliko drugih pesama sa albuma za posebnu verziju video igre The Sims za konzole.
Tokom 2004. grupa je održala turneju po SAD, Evropi i nekoliko gradova Afrike.

2003-2004: Monkey Business _____________________________

Sledeći album objavljen je juna 2005. pod nazivom Monkey Business. „Don't Phunk with My Heart“,vodeći singl sa albuma, popeo so do 3. mesta na američkoj Bilbord hot 100 listi, a u većini ostalih zemalja ušao je u top 10. (u Australiji i Novom Zelandu dostigao je 1. mesto). Grupa je sa tim singlom osvojila drugu Gremi nagradu, ponovo za „Najbolje rep izvođenje dueta ili grupe“. Na nekim radio-stanicama pojavila se i alternativna verzija pesme nazvana „Don't Mess with My Heart“.
„Don't Lie“, drugi singl sa albuma, različito se kotirao na top-listama, dok je treći singl, „My Humps“, veoma brzo dostigao komercijalni uspeh. Uprkos provokativnim stihovima pesma je dostigla 1. mestu u Australiji, 2. u SAD i 3. u Velikoj Britaniji i osvojila Gremi nagradu. Četvrti singl „Pump It“ ujedno je najlošije plasirani singl sa albuma u SAD, verovatno zbog toga što je u vreme kada je objavljen „My Humps“ još uvek bio visoko na top-listama, kao i zbog činjenice da je izdat nakon pesme „Beep“ grupe Pussycat Dolls na kojoj Vil Aj Em gostuje. Ipak, singl je daleko bolje prošao u ostalim zemljama.

Na jesen 2005. grupa je zajedno sa Gven Stefani krenula na svetsku turneju posećujući mnoge metropole, poput Rio de Ženeira (gde je ukupno milion ljudi prisustvoalo na koncertu) ili Londona.
Godine 2006. objavljuju album sa remiks pesmama, a nakon toga članovi grupe posvećuju se solo karijerama. Vil Aj Em je sarađivao sa popularnim kolegama poput Majkla Džeksona, Džastina Tiberlejka ili Neli Furtado. Fergi je objavila debi album The Dutchess koji je doživeo veliki komercijalni uspeh i sa koga se izdvojilo čak sedam singlova. 2007. Blek Ajd Pis su održali seriju koncerata koje je sponzorisao Pepsi.

2008-2010: The E.N.D.
___________________________


Peti studijski album The E.N.D. („The Energy Never Dies“) objavljen je juna 2009. „Boom Boom Pow“ je prvi singl grupe koji je dospeo na prvo mesto Bilbord hot 100 liste, gde je ostao 12 nedelja. Pesma se takođe našla i na prvom mestu top-lista Australije, Kanade i Velike Britanije. Iako je album bio malo više orijentisan elektronskoj muzici, za razliku od hip-hop/ritam i bluz prethodnika, odlično je prošao kod fanova. Drugi oficijelni singl „I Gotta Feeling“ producirao je David Geta, a pesma je ponovila uspeh prethodnog singla. Treći singl je balada „Meet Me Halfway“. Nakon toga objavljen je desetominutni zajednički spot za pesme „Imma Be“ i „Rock That Body“ pod nazivom „Imma Be Rocking That Body“. Nakon toga usledila je turneja.

2010 do danas
Februara 2010. grupa je objavila da radi na sledećem albumu koji će biti objavljen tokom leta 2010.


Members:

Sadašnji

Vil Aj Em (1995–do sada)
Apl De Ap (1995–do sada)
Tabu (1995–do sada)
Fergi (2003–do sada)

Bivši
Kim Hil (1995–2002)

Diskografija
Behind the Front (1998)
Bridging the Gap (2000)
Elephunk (2003)
Monkey Business (2005)
The E.N.D. (2009)


View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum