Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Britney Spears

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Britney Spears on Thu Jun 24, 2010 3:17 pm

Britney Spears


Britney Spears
Ime po rođenju Britney Jean Spears
NadimakBrit
Žanr Pop
Zanimanje pevačica, plesačica, kantautor, glumica, autor, pijanista, reditelj
Instrument glas, klavir
Uticaji Madona
Izdavačka kuća Sony, Jive/Zomba
Vebsajt
www.britneyspears.com
www.britney.com

Britni Džin Spirs (engl. Britney Jean Spears) (2. decembar 1981.) je američka pevačica, tekstopisac, glumica, plesačica i autor. Procena je da do danas prodala 92 miliona ploča u svetu. RIAA je označava kao osmu na listi najprodavanijih ženskih izvođača u SAD, sa prodatih 36 miliona ploča u SAD. Njen uspeh kao solo pevačice podržan je njenim drugim radovima u medijima: pojavila se u nekoliko filmova i programa na televiziji, napisala je dve knjige, potpisala nekoliko ugovora za reklamiranje različitih proizvoda, uključujući i njenu liniju parfema.

Britni izdaje svoj prvi singl, "... Baby one more time", u oktobru 1998 koji dostiže vrhunac kao broj jedan na Billboard Hot 100. Singl je postao hit broj jedan 1999 širom planete. 1999 izdaje svoj prvi album ’’…Baby one more time’’ koji postaje #1 širom sveta, prodat u neverovatnom broju od preko 25 miliona primeraka. U decembru 1999., osvojila je četiri Bilbord muzičkih nagrada, uključujući i ženskog izvođača godine. Mesec dana kasnije, ona je dobila Omiljena pop /rok i Novi Umetnik nagradu američke muzičke nagrade.
Nakon uspeha njenog prethodnog albuma, Britni izdaje album ‘’Oops!… I did it again’’ u maju 2000. On je debitovao na broju jedan u SAD od prodaje 1.319.193 primeraka tokom prve nedelje. Singl "Oops!...I did it again" probio rekord za najveće dopune radio stanica u jednom danu, i ubrzo je postao top deset hit u SAD i drugim zemljama. Iste godine, Britni je pokrenula svoju prvu svetsku turneju," Oops!... I did it again". Tokom turneje, ona se zaustavila u Njujorku za 2000 MTV Video Music Awards . Britni je imala njen drugi nastup u karijeri na ovoj dodeli, a taj nastup je bio najprovokativniji u to vreme što je uzdrmalo sve medije i javnost. Spirs dobila dve Bilbord muzičke nagrade za Oops!...I did it again.

Britni izdaje svoj treći studijski album ‘’Britney’’ u novembru 2001. ‘’Britney’’ je debitovao na broju jedan u SAD od prodaje 745.744 primeraka tokom prve nedelje. Britnin singl" I'm slave 4 U", dostigo je vrhunac na Billboard Hot 100. što je najveći hit albuma. Da bi promovisala album, Britni je krenula na ‘’Dream Within a Dream’’ turneju u novembru 2001. Početkom 2002, Britni je prekinula svoju četvorogodišnji vezu sa Džastinom Timberlejkom. Britni je imala svoju prvu glavnu ulogu u filmu 2002 Raskršće. Britni je nastupala po treći put uzastopno MTV Video Music Awards muzičkih nagrada . U toku nastupa "I’m Slave 4 U", ona se koristi zatvorene životinje u kavezu i pitona oko njenog ramena. Organizacije Peta je kritikovala taj Britnin postupak. Njen uspeh u karijeri je osvetljena Forbs magazinom iz 2002 Britni je rangirana kao najmoćnija poznata ličnost, sa zaradom od preko $ 39.2 miliona dolara. U 2003 nastupa na dodeli MTV Video Music Awards muzičkih nagrada, ona se tad pojavljuje sa Kristinom Agilerom pevajući pesmu "Like a Virgin", a kasnije tokom pesme im se pridružuje i američka pop pevačica Madona, sa kojim Britni i Agilera obe ljube u usta. Taj icident izaziva medijsku pažnju a naročito Madonin i Britnin poljubac.
Britni izdaje svoj četvrti studijski album ‘’In The Zone’’ u novembru 2003, Britni je koautor osam od trinaest pesama. ‘’In The Zone’’ dostiže broj jedan u SAD svoj debi nedelji, sa prodatih preko 609.000 primeraka. Ovim Britni postaje jedina žena u muzici koja ima 4 konstantna #1 albuma od preko 500 000 kopija. Album je imao svetski hit singl "Toxic" , i osvajanje prvog Gremija u kategoriji Najbolja dens numera. Njena uspešna The Onyx Hotel turneja se prekida zbog povrede noge na snimanju spota.

Godine 2008, Britni gostuje-glumi u CBS-s televizijskom šou 'Kako sam upoznao vašu majku' i igra recepcionarku. Ona je dobila pozitivne kritike za njen nastup, kao i dovođenje serije ikada najvišim ocenama. Britni reprizirala svoju ulogu u maju 2008, ostavljajući priču otvorenu za budući povratak. 7. septembra 2008, Britni otvara MTV Video Music Awards muzičkih nagrada i osvaja tri nagrade po prvi put. Britni je osvojila najbolji ženski video, najbolji pop video i video godine za "Piece of Me". Dana 15. septembra, Jive Records objavio izjavu najavljujući naslov šestog studijskog albuma, Circus i njegov prvi singl " Womanizer ". Singl je objavljen na radio stanicama 26. septembra, a datum izdavanja za album je 2. decembra, na Britnin 27. rođendan . Dana 15. oktobra, pesma je zabeležila rekordni skok na broj jedan na Billboard Hot 100. Britnin Womanizer je označio prvi broj jedan singl u Top 100 još od svog debija, "... Baby One More Time" November 6, 2008, Britni je osvojila dve nagrade na MTV evropskih muzičkih nagrada 2008, "Album godine" i Akt 2008. Circus je debitovao na broju jedan na Billboard Hot 200 sa prodajom od 505.000 primeraka u prvoj nedelji. Ovo je postao Britnin peti broj jedan album, što ju je označilo kao jedinog ženskog izvođača sa 5 #1 albuma od preko 500 000 kopija prodatih u prvoj nedelji.

2009

U februaru 2009, Britni postigla dalji uspeh u učvršćivanju svog povratka tako što drugi singl njenog albuma "Circus" je postao broj jedan na Top-40 radio listi. U martu, Britni je krenula u turneju The Circus Starring: Britney Spears koja je počela 3. marta 10 novembra Britni izdaje Kolekciju singlova u čast njene 10. godišnjice u muzičkoj industriji. Novi singl "3", dostiže vrh na Billboard Hot 100 što je njen treći # 1 hit u SAD , takođe prvi put u 3 godine da je pesma direktno debitovala na # 1 na tabeli

Jive Records izjavio je da Britnin novi album biće izdat u oktobru 2010.

Britni je jedini izvođač koji ima 25 singlova u TOP40 MEDIABASE za njom sledi reper Neli sa 21 singlova. Takođe Britni ima 9 singlova koji su dostigli #1 na svetskom nivou što je čini jedinom, za njom sledi Madona sa 8 hitova koji su #1. Britni ima nekoliko MTV nagrada, jedan Gremi i još 250 nagrada. U decembru 2009 godine Bilbord je proglasio Britni za najprodavanijeg ženskog izvođača decenije što se tiče prodaje albuma.

Studio albumi
1999: ...Baby One More Time
2000: Oops!... I Did It Again
2001: Britney
2003: In the Zone
2007: Blackout
2008: Circus


View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum