Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

The Ring

Go down  Message [Page 1 of 1]

1The Ring Empty The Ring on Tue Jun 22, 2010 2:13 pm

Video-traka sa košmarnim slikama vodi ka telefonskom pozivu koji za tačno sedam dana najavljuje smrt osobe koja je videla kasetu. Novinarka Rejčel Keler bila je skeptična prema toj priči sve dok nije saznala da su četiri tinejdžera umrla na misteriozan način tačno nedelju dana nakon što su videli sadržaj kasete. Dozvoljavajući svojoj radoznalosti da nadvlada, Rejčel ulazi u trag kaseti i - gleda je. Posle toga, prinuđena je da pozove u pomoć prijatelja Nou kako bi spasla život sebi i svome sinu. Imaju samo sedam dana da zajednički reše misteriju "kruga". Ovo ostvarenje je nova verzija jednog od najvećih hitova ikada snimljenih u Japanu urađena po motivima romana "Krug" Kodžija Suzukija.

MISTERIJA, HOROR I VIDEO-TRAKA

Urbane legende: uznemiravajuće priče o ubistvima i haosu koji se dešava običnim ljudima; pričaju se u društvu okupljenom oko logorske vatre, prepričavaju na žurkama i šalju putem elektronske pošte. Neke su nastale od običnih tračeva, a neke od istinitih priča koje se s vremenom menjaju, preuveličavaju i prenose dalje. Ipak, postoji nešto zastrašujuće u vezi s urbanim legendama - poneka od njih ima osnovu u stvarnom događaju.

"Postoji nešto posebno u urbanim mitovima, u načinu na koji se oni pričaju i prenose, kako se dograđuju; niko ne zna šta je zapravo istina. Knjiga "Krug" je, navodno, zasnovana na urbanom mitu, ali mislim da nikada nećemo znati pravu istinu o toj priči", kaže reditelj Gor Verbinski. Kodži Suzuki, autor knjige, nekada je bio pisac koga su smatrali teško razumljivim, ali je sada neka vrsta Stivena Kinga iz Japana. Japanski reditelj Hideo Nakata preneo je ovu priču na veliko platno u januaru 1988. godine. Film je ubrzo postao pravi fenomen i jedan od najuspešnijih horor filmova u Japanu. Posle pojave ovog filma, u Japanu je nastao potpuno novi filmski žanr - psiho-horor. Radilo se o istinitoj priči ili ne, "Krug" je osvojio Japan, a zatim i ceo svet.

Verbinski kaže: "Japanski film gledao sam sa VHS kasete veoma lošeg kvaliteta. To je možda i doprinelo snažnom mističnom utisku koji je ostavio na mene, pogotovo kada sam shvatio da i film govori o video-kaseti." Verbinski dalje objašnjava: "U filmu "Krug" postoji kaseta, ista kao mnoge druge neobeležene kasete. Kada je neko pregleda, zazvoni telefon i dobije upozorenje da mu je preostalo samo sedam dana života. Dakle, ne samo da sledi smrt već sedam dana znate da ćete umreti. Kraj se približava, a vaš očaj je sve veći i čini vam se da se zidovi sklapaju oko vas. To je ono što je jedinstveno u ovoj priči."

The Ring Ring_ver2

Da li ste gledali ovaj film?
Klasican horor ili ne?
Jezivo...

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum