Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Christina Aguilera

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Christina Aguilera on Thu Jun 24, 2010 8:06 pm

Kristina Marija Agilera (Christina Maria Aguilera} je pop pevačica, rođena 18. decembra 1980) u Sjedinjenim Američkim Državama.
Kristina Agilera je rođena 18.12.1980. u Njujorku, na Stejten Ajlandu, ali je odrasla uglavnom u Pitsburgu, u Penslivaniji. Još odmalena, pokazivala je dar za pevanje i vrlo brzo privukla pažnju medija. 1993. godine je imala prvi značajniji nastup na televiziji, i to u emisiji „Novi klub Mikija Mausa“, na Dizni kanalu. U ovoj emisiji su, između ostalih, učestvovali i Britni Spirs i Džastin Timberlejk. 1998. godine je otpevala pesmu za muziku za Diznijev film „Mulan“. Ova pesma je bila nominovana za „Zlatni globus“ za najbolju originalnu muzičku numeru za film, 1998. godine.
[uredi]Prvi album
Prvi album, pod imenom „Kristina Agilera“, izdala je 1999. godine. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama, ovaj album je prodat u preko osam miliona primeraka. Sa albuma su se izdvojili veliki hitovi kao što su "Genie In A Bottle","What A Girl Wants","Come On Over Baby(All I Want Is You)" koji su dospeli do prvog mesta američke top liste i "I Turn To You" koji je dospeo do trećeg mesta. 2000. godine je dobila „Gremi“ nagradu: „Najbolji novi umetnik“. Iste godine izdaje svoj prvi album na španskom "Mi Reflejo" koji je bio nominovan za najbolji latino-američki album na "Gremijima".


Saradnje 2001.
2001. je sapađivala sa Rikijem Martinom u pesmi "Nobody Wants To Be Lonely" i sa P!nk,Myom i Lil' Kim u jednom od najvećih hitova 2001. pesmi "Lady Marmelade" koja je urađena za film Mulan Ruž (Moulin Rouge). Pesma je postala Kristinin četvrti broj 1 u Americi i za ovu pesmu je osvojila svoj drugi "Gremi" - "Najbolje Pop vokalno izvođenje dueta ili grupe". Iste godine izdala je album "Just Be Free" koji je bio skupina demo pesama koje je snimila pre nego što se proslavila.
2002. izdala je drugi album, „Stript“ (Stripped). Neposredno pošto je album izašao, Agilera se slikala za časopise „Maksim“, „Roling Stoun“ i „Kosmo Girl“, nakon čega je veći deo javnosti posvetio više pažnje njenom izgledu, nego njenim vokalnim kvalitetima. Sa albuma su se izdvojile pesme kao što su "Dirrty"(spot za ovu pesmu je bio zabranjen u nekim zemljama),"Fighter","Can't Hold Us Down" sa Lil' Kim,"The Voice Within" ali najveći hit sa albuma je bila pesma "Beautiful" čiji spot je izazvao skandal zbog ljubavne scene dva muškarca. Pesma govori o tome kako treba prihvatiti sebe takav kakav si, zbog čega je, između ostalog, postala gej himna. Pesma je Kristini osvojila treći "Gremi" za "Najbolje žensko Pop vokalno izvođenje".
2003. je otvorila MTV Video Music Awards sa Madonom, Britni Spirs i Misi Eliot. Nastup je izazvao skandal zbog šokantnog poljupca Madone sa Britni i Kristinom.Kristinin poljubac sa Madonom nije izazvao toliku pažnju kao onaj između Madone i Britni, zbog čega je Kristina bila nezadovoljna. Sredinom 2004. Kristina se povukla iz javnosti, a u žižu javnosti se vratila 2005, a 19. novembra 2005. udala se za Džordana Bratmana.

Back To Basics

Posle četiri godine Kristina je snimila novi album "Back To Basics" koji je inspirisan džezom, bluzom i soulom 1920-ih, 30-ih i 40-ih. Kristina je htela da snimi ovakav album, jer kako kaže, kad je bila mala, njeni idoli su upravo pevali te vrste muzike, i htela je da približi taj zvuk mlađim generacijama. Prvi singl je pesma "Ain't No Other Man" koja je posvećena njenom mužu. Album u Americi je izašao 15. avgusta, i iako nije nadmašio prodaju prethodnog albuma "Striped-a", može se reći da je izuzetno uspešan. Ali zato je "Back to basics" turneja bila više nego uspešna. Samo u Severnoj Americi zaradila je više od 34 miliona američkih dolara. Na turneji su je pratile Nizlopi, Pussycat dolls i Danity Kane. Turneja se smatra njenom naboljom i najekstravagantnijom do sad.
http://www.superstartimes.com/uploads/2007/03/christina-aguilera.jpg[/img]

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum