Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Guns N' Roses

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Guns N' Roses on Fri Jun 25, 2010 6:53 pm

Guns N' Roses
Nadimak "gansi"
MestoLos Anđeles, Kalifornija, Sjedinjene Američke Države
ŽanrHard rok,hevi metal
Aktivni period 1985. - danas
ČlanoviEksl Rouz
Di Džej Ašba
Ron "Bamblfut" Tal
Ričard Fortus
Dizi rid
Tomi Stinson
Frenk Ferer
Kris Ptimen
Vebsajthttp://web.gunsnroses.com/

Period najvećih uspeha započinje 23. januara 1991. g. nastupom na festivalu Rok u Riju u Rio de Žaneiru (Brazil) pred više od 260.000 posetilaca. Nakon toga je u maju počela velika svetska turneja koja je trajala punih 28 meseci.
"Ganse" su i dalje pratili razni incidenti, pa tako i poznati St. Luis Incident, koji se dogodio 2. jula u Sent Luisu (Misuri), Aksel je skočio s pozornice na obožavaoca koji je imao nož ili videokameru (podaci se ne poklapaju), međutim svjedoci su potvrđivali da Aksel nikada nije dohvatio tog obožavatelja. Međutim nakon toga Aksel se vratio na pozornicu, optužio osiguranje za propuste i prekinuo koncert . Prekid koncerta je izazvao pravu buru negodovanja, a neredi su završili s povređenima. Posledica svega je bila da je sastav ostao bez kompletne opreme, a Aksel je morao da odgovara pred sudom zbog uzrokovanja teških nereda. Ovaj slučaj je samo potvrdio loš glas grupe kao skandalozne i nepouzdane, a i mediji su se okrenuli protiv njih.
Napokon nakon dugih najava i tokom turneje 17. septembra 1991. izlaze Use Your Illusion I i Use Your Illusion II albumi. Ova dva albuma nose nešto mekši zvuk i neke od najuspešnijih rok balada ´90-tih godina.
Pesme, odnosno videospotovi "Don't Cry", "November Rain" i "Estranged" čine neku vrstu trilogije, koji na kraju nisu napravljeni po prvobitnoj zamisli zbog otezanja i pomeranja rokova (a i raskida Aksela Rouza sa Stefani Sejmur). Na kraju videospota "November Rain" piše da se temelji na priči "Bez tebe" objavljenoj u knjizi "Jezik straha" pisca horora Dela Džejmsa, inače dobrog prijatelja Aksela Rouza (priču možete pročitati ovdje). Ta tri videospota spadaju u među najskuplje ikada napravljene, a odskaču i svojim trajanjem.
Neposredno pre izlaska albuma Izi Stredlin napušta bend (navodno zbog njegovog mišljenja da Gn´R treba da nastavi da sviraju uživo samo po klubovima, a da ne idu na velike turneje i čiste komercijalizacije), a zamjenjuje ga gitarista Gilbi Klark.
Pesma "You Could Be Mine" je napravljena za filmski hit iz 1991. godine Terminator 2: Sudnji dan s Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi i u videospotu se izmenjuje nastup "Gansa" sa scenama i brojnim efektima iz filma.
Godine 1992. Gn´R nastupaju i na Koncertu u čast Fredija Merkjurija izvodeći "Paradise City" i "Knockin' on Heaven's Door", Aksel i Kvin izvode "We Will Rock You" i neponovljiva "Bohemian Rhapsody" u duetu Aksela i Eltona Džona. Iste godine na MTV Video Music Award, Elton Džon je pratio Ganse na klaviru u pjesmi "November Rain".
U avgustu 1992. za vreme mini turneje s hevi metal bendom Metalika na Olimpijskom stadionu u Montrealu, frontmen Metalike, Džejms Hetfild, dobio je opekotine prišavši preblizu pirotehnici. Metalika je otkazala svoj deo nastupa, Gans end rouziz su trebali da odrade svoj deo, ali su izveli svega nekoliko pesama, Aksel se izvlačio na probleme s glasom, i opet su nastali neredi. Na koncertu u Tokiju snimljeni su materijali za DVD na kojima su, između ostalih, izvrsne solo deonice Soruma i Slešova solo izvođene teme iz filma Kum.
Istorijska turneja se završila u Buenos Ajresu (Argentina), 17. jula 1993. nakon gotovo tri godine i više od 200 nastupa. Poslednji nastup u Buenos Ajresu je bio i poslednji zajednički nastup najuspešnije postave Gans en rouzisa.

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum