Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Katy Perry

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Katy Perry on Fri Jun 25, 2010 9:12 pm

Ketrin Elizabet Hadson (engl. Katheryn Elizabeth Hudson; Santa Barbara, Kalifornija, SAD, 25. oktobar 1984), poznatija pod umetničkim imenom Kejti Peri (engl. Katy Perry), je američka kantautorka.
Rođena je kao drugo dete Kita (engl. Keith) i Meri (engl. Mary) Hadson (devojačko Peri). Ima stariju sestru Andželu (engl. Angela) i mlađeg brata Dejvida (engl. David). Nakon što je završila prvu godine srednje škole, počela je da se bavi muzikom. Kako su joj roditelji bili hrišćanski sveštenici, odrasla je slušajući samo hrišćansku muziku.
Godine 2001. je kao Kejti Hadson objavila svoj prvi album istog naziva, na kojem se nalazila hrišćanska muzika. Album je izdala izdavačka kuća „Red hil rekords“ i on nije postigao uspeh. Glavni singl sa albuma nosio je naziv „Trust in Me“. Iako je 2004. sa producentskim timom „The Matrix“ snimila album pod nazivom „(A) Katy Perry“, on nije objavljen zato što izdavačka kuća nije mogla da smisli način na koji da promoviše Hadsonovu.
Dve godine kasnije je gostovala u pesmi „Goodbye for Now“ muzičke grupe „P.O.D.“.Kako je ne bi mešali sa glumicom Kejt Hadson, Kejti je odlučila da se ubuduće poslovno služi devojačkim prezimenom svoje majke. Svoju prvu pesmu pod imenom Kejti Peri je objavila 2007. pod pokroviteljstvom izdavačke kuće „Kapitol rekords“. Pesma „Ur So Gay“, koja je bila postavljena na njenoj internet prezentaciji, mogla se slobodno preuzeti i našla se na prvom, odnosno drugom mestu dve „Bilbordove“ top-liste. U junu sledeće godine je objavila svoj drugi studijski album „One of the Boys“. U album je uvrstila i pesmu „Ur So Gay“. Prvi singl sa ovog albuma — „I Kissed a Girl“ je postigao veliki međunarodni uspeh našavši se na prvom mestu 19 top-listi širom sveta i osvojivši dve MTV nagrade — jednu u Evropi i jednu u Japanu. Četiri meseca kasnije je izdala drugi singl sa istog albuma — „Hot N Cold“, koji je ponovio uspeh prethodnog. Oba singla su prodata u višestrukim zlatnim i platinastim tiražima širom sveta. Prvu baladu koju je Peri izdala kao singl — „Thinking of You“ publika nije dobro prihvatila, tako da pesma nije uspela da se plasira među prvih deset ni na jednoj top-listi. Najbolji plasman je postigla u Francuskoj i Izraelu, gde je zauzela 11. mesto. U aprilu 2009. je izdala četvri singl sa ovog albuma — „Waking Up in Vegas“.

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum