Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Kelly Clarkson

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Kelly Clarkson on Fri Jun 25, 2010 9:18 pm

Keli Brijana Klarkson (engl. Kelly Brianne Clarkson; Berleson, Teksas, SAD, 24. april 1982) je američka pop pevačica, tekstopisac i povremena glumica. Postala je poznata posle pobede u „Američkom idolu“ 2002.
Rođena je u Berlesonu, Teksas. Njeni roditelji Stiv i Džin Klarkson su se razveli kada je imala samo 6 godina. Išla je u osnovnu školu „Polina Hjuz“, i kada je imala 13 godina, postala je član školskog hora. U srednjoj školi je pevala i glumila u nekoliko mjuzikala. Kada je 2000. godine diplomirala, odlučila je da neće da ide na dalje školovanje, već da će da se okuša u muzici. Nekoliko puta je slala demo-snimke diskografskim kućama, ali od njih nije dobijala nikakav odgovor . Rešivši da uzme stvar u svoje ruke, zajedno sa prijateljicom je otišla u Los Anđeles kako bi napravila karijeru, ali se ubrzo vratila kući zato što joj je stan izgoreo u požaru.
Na audiciju za „Američkog Idola“ ju je prijavila najbolja drugarica, i na audiciji koja je održana u Dalasu, ušla je u uži krug. Na nastavak takmičenja je otišla u Holivud, gde je saznala da je ušla u najboljih 30 kandidata i da će dalje takmičenje biti prenošeno na nacionalnoj televiziji . Prošla je kroz sve dalje eliminacione emisije, i u finalu, održanom 4. septembra 2002. godine, odnela je pobedu nad drugim finalistom Džastinom Gvarinijem.
Njen prvi singl, „A Moment Like This“ je kratko posle objavljivanja skočio sa 52. na 1. mesto „Bilbord“ top-liste, čime je Keli oborila rekord koji su 1964. godine postavili Bitlsi — najveći skok do 1. mesta „Bilbord“ top-liste.Njen prvi album, „Thankful“, izašao je 15. aprila 2003. godine. Posle samo 3 nedelje provedene na top-listama, dostigao je zlatni tiraž, a 19. maja iste godine je dostigao i platinasti tiraž . Prvi singl sa albuma je bio „Miss Independent“, a zatim su usledili i singlovi „Low“ i „The Trouble With Love Is“.Film „Od Džastina do Keli“, u kojem glavne uloge tumače ona i drugi finalista iz Idola, Džastin Gvarini, izašao je 20. juna 2003. godine. Dobio je jako loše ocene od strane filmske kritike, koja ga je nazvala užasnim, usiljenim i neukusnim.Njen drugi album, „Breakaway“, izašao je 30. novembra 2004. godine i kao i njen prvi album, dostigao je platinasti tiraž . Sa ovog albuma je objavljeno 5 singlova i to: „Breakaway“, „Since U Been Gone“, „Behind These Hazel Eyes“, „Beacuse of You“ i „Walk Away“.Njen treći album, „My December“, izašao je 26. juna 2007. godine. Sa ovog albuma su objavljena 4 singla i to: „Never Again“, „Sober“ (samo u Americi), „Don't Waste Your Time“ i „One Minute“ (samo u Australiji).Njen četvrti album "All I Ever Wanted" je izašao 9. juna 2009. godine. Album je imao 4 singla: My Life Would Suck Without You, I Do Not Hoop Up, Already Gone i All I Ever Wanted.
[/i][/b]

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum