Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Kylie Minogue

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Kylie Minogue on Fri Jun 25, 2010 10:08 pm

[tr]
Kylie Mingoue
Ime po rođenju Kajli En Minog
Datum rođenja28. maj 1968.
Mesto Australija,
Viktorija, Melburn
Žanr pop, dens, elektronika, disko
Zanimanje Pevačica, tekstopisac, glumica, producent, modni dizajner
Aktivni period 1987—današnjica
Izdavačka kuća Mushroom, PWL, Parlophone
Vebsajt http://www.kylie.com/

Zahvaljujući velikom uspehu u Australiji, tada devetnaestogodišnja Kajli odlazi u Englesku i s najuspešnijim producentskim muzičkim timom osamdesetih godina Stokom, Aitkenom i Votermanom (SAW) i njihovom vlastitom diskografskom kućom PWL (Pete Waterman Ltd.) potpisuje ugovor i kao prvi hit izlazi I Should Be So Lucky i još jednom obrađena The Loco-Motion. Takođe i njen prvi album "Kajli", postao je vrlo uspešan i zabeležio svetsku prodaju u više od 7 miliona primeraka, a u Engleskoj je bio najprodavaniji album 1988. godine.
Nakon toga usledili su nastupi u Japanu, gdje je sa svojom turnejom Disco In Dreams nastupala na najvećim pozornicama, a singl Turn It Into Love održao se celih deset nedelja na broju 1 hit liste. Kako je napredovala u muzičkoj karijeri iste godine napušta TV seriju Neighbours, a sa svojim nekadašnjim kolegom Džejsonom Donovanom snima duet Especially For You koji takođe postaje svetski hit. Ubrzo izlazi i drugi album "Enjoy Yourself" (1989. g.) s hitom Hand On Your Heart , međutim ostale pesme nisu bile tako uspešne.
Tada je dobila i prvu ulogu u filmu "The Delinquents", koji je polučio komercijalni uspeh i bio popraćen njenom obradom pesme Tears On My Pillow .

1988. g. Kylie
1989. g. Enjoy Yourself
1990. g. Rhythm Of Love
1991. g. Let's Get To It
1992. g. Greatest Hits
1994. g. Kylie Minogue
1998. g. Impossible Princess'(Kylie Minogue)
2000. g. Light Years
2001. g. Fever
2003. g. Body Language
2004. g. Ultimate Kylie

View user profile http://around-the-world.forumotion.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum