Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Just Like Heaven

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Just Like Heaven Empty Just Like Heaven on Tue Jun 22, 2010 8:44 pm

Usamljeni arhitekta koji živi u San Francisku zaljubljuje se u duh žene koja je u komi. Problem je u tome što duh koga on viđa pripada ženi koja je već mesecima u komi i koja će, ako on nešto ne preduzme, biti isključena s aparata za veštačko održavanje života.

O FILMU

Priča filma "Kao u raju" zasnovana je na bestseleru "Kad bi sve to bila istina" - literarnom debiju francuskog pisca Marka Levija. Romantična priča o ljubavi koja prevazilazi granice našeg fizičkog i psihičkog sveta prva je došla kao ideja producentima Lori Mekdonald i Volteru Parkeru nekoliko meseci pre nego što je knjiga izdata u Engleskoj.

Pored glavnih glumaca, u filmu igraju Ben Šenkman - kao doktor Bret Rašton, koji je u Elizabet (Ris Viderspun) prepoznao konkurenciju za mesto fizijatra u bolnici, i Ivana Milićević - kao Dejvidova komšinica Ketrin, koja u Elizabet pronalazi konkurenciju. Milićevićeva komentariše: "Ketrin živi u apartmanu ispod Dejvida i misli da može imati šanse kod njega. Čuje ga kako šeta po stanu gore-dole i pita se da li je usamljen, ali joj ne pada na pamet da on zapravo nije sam."

Iza kamera, film "Kao u raju" ponovo spaja Marka Votersa s nekoliko članova kreativnog tima iz prethodnih filmova, uključujući direktora fotografije Deril Okadu, koja je radila s njim na filmu "Opasne devojke", dizajnerom Keri Vajt, koja je obeležila svoju četvrtu saradnju s Votersom posle filmova "Pazi petak", "Opasne devojke" i "Warning: Parental Advisory", i montažerom Brusom Grinom, koji je radio montažu za "Pazi petak".

Dizajner kostima Sofi de Rakof prvi put je sarađivala s Votersom na filmu "Kao u raju", mada je već radila s Ris Viderspun u filmovima "Prav(n)a plavuša" i "Sweet Home Alabama". Kompozitor Rolf Kent je dobro poznavao reditelja i njegovu glavnu glumicu pošto je pravio muziku za Votersove filmove "Pazi petak" i "Opasne devojke", kao i za filmove Ris Viderspun "Prav(n)a plavuša" i "Prav(n)a plavuša 2".

I u knjizi "Kad bi sve to bila istina" i u filmu "Kao u raju" priča je smeštena u San Francisko, omiljeni grad reditelja Marka Votersa: "Živeo sam u San Francisku oko pet godina, tako da sam imao svoje omiljene trenutke koje sam iskoristio za pisanje priče. Ponovo sam dobio mogućnost da posetim omiljene lokacije u San Francisku i da paralelno s tim pronađem lokacije za snimanje filma."

Just Like Heaven Just_like_heaven_poster

Da li je ovaj film previse nadrealan,prosudite sami,i naravno,podelite svoje misljenje sa nama Wink

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum