Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Pride & Prejudice

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Pride & Prejudice Empty Pride & Prejudice on Tue Jun 22, 2010 9:10 pm

Ovo je priča o pet sestara - Džejn, Elizabet, Meri, Kiti i Lidiji Benet - u džordžijanskoj Engleskoj. Životi će im se okrenuti naopačke kada se pojave dva gospodina - bogati mladi čovek i njegov najbolji prijatelj.

O FILMU

Više klase bile su preplašene, pa su odlučile da se više asimiluju s nižim slojevima društva. Stoga Darsi i Bingli prisustvuju lokalnoj igranci u seoskoj opštini. Tu se susreću s ljudima koje ranije nisu mogli ni da upoznaju. Bilo je to potpuno novo doba za društvo. Za mlade žene to je bilo vrlo uzbudljivo - kao kada bi se se princ Vilijam pojavio u lokalnoj diskoteci u ulici Haj. Najednom se mogućnosti za udaju povećavaju. Bingli sve dobro podnosi, dok je njegova sestra Kerolajn prestravljena idejom da treba da se druži s tim ljudima.

"Moje interesovanje leži u porodičnoj dinamici. Napokon, ljudi ne čitaju Džejn Ostin radi istorijskog pregleda situacije. Imam tri sestre i znam kako izgleda biti s puno devojaka. Prethodno sam adaptirala roman Nensi Mitford "Ljubav u hladnoj klimi" (Love In A Cold Climate) - i tu se takođe radilo o ocu koji je osećao da je u manjini. Zato se prilično osećam kao kod kuće u svetu smejuljenja, rasprava i poveravanja, ljubomore i drugog. Da bi što više približili gledaocima likove koje je odredila Ostinova, stvaraoci su osetili da treba da zakorače tamo gde prethodna verzija nije", kaže Debora Mogah, koja je pisala scenario za "Gordost i predrasude". Vebster objašnjava: "U prethodnom filmu Lorens Olivije i Grir Garson bili su u svojim srednjim tridesetim godinama, pa je momenat da je ovo njihova prva ljubav potpuno umanjen."

Da bi se filmu obezbedila autentičnost, producenti su angažovali članove Napoleonovog društva, i to za scene u kojima policija dolazi u selo i napušta ga (snimljeno u Stemfordu, Linkolnšajer). Početkom 19. veka britanska armija započinje petnaestogodišnji rat protiv Napoleonove vojske. Statisti su naučeni kako da marširaju i nose uniforme. Okružna policija bila je uglavnom sastavljena od dobrovoljaca s oficirima, koji su imali viši status (oni koji su imali udela u određenom okrugu, možda veliku parcelu zemlje). Bila je dužnost muškaraca pripadnika više klase da neko vreme i na ovaj način služe zemlji.

Pride & Prejudice Pride_and_prejudice

Sta mislite o ovom filmu,glumcima,ulogama? (:

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum