Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

Non ti muovere

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Non ti muovere Empty Non ti muovere on Tue Jun 22, 2010 2:53 pm

Zanr: drama
Trajanje: 125 min.
Engleski naziv: Don't move

Glavne uloge:
Penelope Kruz, Serđo Kastelito, Klaudija Gerini, Lina Bernardi

Petnaestogodišnja devojčica doživljava saobraćajnu nesreću. Ambulantna kola jure do bolnice kako bi joj spasla život. U istoj bolnici devojčicin otac radi kao hirurg. Timoteo (Serđo Kastelito) čeka na ishod operacije svoje ćerke. Brutalnost ovog nesrećnog slučaja utiče na Timotea - on sklanja svoju masku hladnokrvnosti i cinizma. Nad bolničkom posteljom zamišlja razgovor u kojem joj otkriva bolnu tajnu - prljavu priču o doživljenoj ljubavnoj aferi.

O FILMU

Film je režiran po knjizi čuvene spisateljice Margaret Macantini "Non ti muovere". "Kreativna mašta Serđa Kastelita i nizanje simboličnih slika, intuitivnih pomeranja kamere, kao i njegova sposobnost da vodi glumce bili su nepogrešivo prisutni sve vreme. Bilo je jasno da on nije samo jedan od onih koji flertuju sa filmom", objašnjava Rikardo Toci, producent filma "Bez pomeranja".

"Uvek sam se divio Margaret Macantini. Još otkako sam pročitao "Il Cantino di zinco", video njen nastup i upoznao je uživo, činilo mi se da su njen talenat i inteligencija imali specifičan, misteriozni kvalitet.

"Serđo je napisao scenario u "samoći" i sa minimalnom podrškom sa naše strane, uspevajući da osvoji svakog ko ga je pročitao. Penelope Kruz, koja se zaljubila u ovu priču, bila je odlučna da igra u filmu. I ona nas je osvojila, pogotovo Serđa, koji je u njoj prepoznao Italiju za kojom je tragao", kaže Toci.

Non ti muovere Wall_2_800

Sta mislite o ovom filmu?
Da li ste citali knjigu po kojoj je film nastao?
Ovo je verovatno jedini film u kome je Penelopa transformisana u jako ruznu osobu. Da li vam se dopada to sto je ova glumica dopustila taj "blam" zbog uloge?
Pisite (;

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum