Around The World

Got a secret! Can you keep it? Swear this one you'll save.Better lock it, in your pocket taking this one to the grave. If I show you then I know you won't tell what I said 'cause two can keep a secret If one of them is dead.


You are not connected. Please login or register

The Notebook

Go down  Message [Page 1 of 1]

1The Notebook Empty The Notebook on Tue Jun 22, 2010 2:59 pm

Godine 1940. mlada žena dolazi u gradić Sibruk, mesto na obali u Severnoj Karolini, da provede leto sa svojom porodicom. Još uvek tinejdžerka, Eli Hamilton (Rejčel Mekadams) na karnevalu upoznaje lokalnog momka Nou Kalouna (Rajan Gozling). Noa nekako oseća da on i Eli treba da budu zajedno, iako on radi u mlinu i pripada nižem staležu. Tokom jednog strasnog i opuštenog leta na jugu oni su se zaljubili jedno u drugo.

Okolnosti - Drugi svetski rat - uticale su na to se razdvoje, ali oboje su proganjale uspomene. Kada se Noa vratio iz rata, Eli je nestala iz njegovog života, ali ne i iz srca. Eli se vratila u Sibruk, gde su se oni prvi put sreli i zavoleli. Međutim, sada je ona verena i treba da se uda za Lona (Džejms Marsden), vojnika koga je upoznala dok je radila kao volonterka u bolnici.

Decenijama kasnije, jedan čovek (Džejms Garner) čita beležnicu svoje žene (Džina Roulands). Mada su njene uspomene izbledele, ona se setila priče o Eli i Noi - i za nekoliko trenutaka bila je sposobna da oživi strastan period i vreme kada su se oni zaklinjali da će zauvek ostati zajedno.

O FILMU

"Beležnica" prati neizvesno putovanje mladih ljubavnika, Noe Kalouna i Eli Hamilton, koji su imali strasnu letnju romansu i, posle godina razdvojenosti prouzrokovanih ratom, neočekivano se pronašli i ponovo sjedinili. Priča o neopisivoj ljubavi, preprekama i strastima otkrivena je jednoj ženi decenijama kasnije. To joj je otkrio čovek koji ju je redovno posećivao i čitao joj priče iz misteriozne beležnice.

Dobitnik Oskara, producent Mark Džonson, i producent Lin Haris prvo su pročitali priču Nikolasa Sparksa "Notebook". Posle toga prošlo je sedam godina dok nije došlo do realizacije ove filmske priče. Knjiga je postala bestseler u Njujorku.

Iako je priča smeštena u 1940. godinu, kada se razvija ljubavna priča dva glavna lika, sve počinje i završava se u sadašnjem vremenu. "Na početku filma je sve mogućnost, mnogo prilika, ali tokom filma nestaje nevinosti. Čak i više od toga: gubitak života, nade i ideala. "Beležnica" je ljubavna priča kakvu odavno nismo videli na ekranu.

The Notebook 2004_the_notebook_wallpaper_0011

Da li ste gledali film? Da li vam se dopada?
Sta mislite o glumcima i njihovim ulogama?

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum